Video proba sportiva

 Video proba sportiva

Evaluarea performanţei fizice pentru posturile scoase la concurs se realizează prin susţinerea probei unice „traseu practic-aplicativ“, care are și caracter eliminatoriu.

Voluntariat

Voluntariat

Coduri meteo/hidro

Coduri meteo/hidro

facebook ISU MM

facebook ISU MM

România Sigură

România Sigură

Comunicate de presă

Comunicate de presă emise de către ISU Maramureş

În intervalul 06-12.11.2017, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a efectuat 3 controale tematice, 1 control la o instituție de învățământ, 2 controale la operatori economici și 9 controale inopinate. Tot în această perioadă au fost înregistrate/eliberate/respinse :

 •             Cereri de avize de securitate la incendiu: 3;
 •             Cereri de autorizaţii de securitate la incendiu: 2;
 •             Cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu respinse: 15;
 •             Cereri de eliberare autorizaţiei de securitate la incendiu respinse: 7;
 •             Autorizații de securitate la incendiu emise: 1.

 

Pe timpul controalelor, personalul Inspecției de Prevenire a constatat 42 de deficiențe din care 11 au fost remediate pe loc. De asemenea, s-au aplicat 20 avertismente și 10 amenzi, în cuantum de 21500 de lei.

Pompierii maramureșeni au intervenit în intervalul 03.11-05.11.2017 la 4 situații de urgență. Vineri, 03.11, pompierii Secției Vișeu de Sus au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unei locuințe din Crasna Vișeului. Focul a distrus circa 7 metri pătrați de perete din lemn.

          Sâmbătă, 04.11., militarii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au salvat o bovină care căzuse într-un bazin plin cu apă, cu o adâncime de circa 5 metri. Pompierii au scos bovina și au predat-o proprietarului. Tot sâmbătă, pompierii militari sigheteni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui hotel din municipiul Sighetu Marmației. Din fericire, a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit la 71 de urgențe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 34 de cazuri, Sighetu Marmației 9, Fărcașa 9, Bogdan Vodă 8, Vișeu de Sus 4, Borșa 2, Cavnic 3 și Târgu Lăpuș 2 cazuri.

Două echipaje de stingere și unul de prim ajutor S.M.U.R.D din Cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au acționat astăzi la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la o clădire dezafectată din municipiu.

Detalii …

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a desfășurat astăzi, 26.10., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în municipiul Sighetu Marmației, la S.C. Plimob S.A. Scenariul exercițiului a presupus o explozie urmată de un incendiu, în urma cărora au rezultat 7 victime.

            În cadrul acestui exercițiu au participat forțe ale Detașamentului de Pompieri Baia Mare, Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Plimob S.A. Sighetu Marmației, Poliției Județene Maramureș și personal al Serviciului Județean de Ambulanță.

 

Obiectivele generale ale acestui exercițiu au fost:

– Verificarea viabilității Concepției specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor de răspuns în situații de urgență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate;

– Antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie;

– Coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective;

– Verificarea viabilității procedurii de sistem privind gestionaera situațiilor de urgență determinate de accidente, avarii, explozii și incendii în industrie.

– Verificarea viabilității procedurii de sistem privind gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii.

– Stabilirea resurselor umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns şi asigurarea logistică a intervenţiei;

– Verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie ;

– Verificarea fluxului informaţional şi activitatea de dispecerizare.

exercitiu Sighet1 exercitiu Sighet2 exercitiu Sighet3

În intervalul 14-20.10.2017, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a efectuat 9 controale tematice, 8 controale la instituții de învățământ și 15 controale inopinate. Tot în această perioadă au fost înregistrate/eliberate/respinse :

 •             Cereri de avize de securitate la incendiu: 11;
 •             Cereri de autorizaţii de securitate la incendiu: 13;
 •             Cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu respinse: 1;
 •             Cereri de eliberare autorizaţiei de securitate la incendiu respinse: 5;

 

Pe timpul controalelor, personalul Inspecției de Prevenire a constatat 50 de deficiențe din care 11 au fost remediate pe loc. De asemenea, s-au aplicat 24 de sancțiuni din care 17 avertismente și 7 amenzi, în cuantum de 8000 de lei.

Pompierii maramureșeni au intervenit la 3 situații de urgență, în intervalul 20.10-22.10.2017.

Vineri, 20.10., pompierii sigheteni au lichidat un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din municipiul Sighetu Marmației. Din fericire, a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

Sâmbătă, 21.10., tot pompierii sigheteni, împreună cu pompierii voluntari din Ocna Șugatag au intervenit în Ocna Șugatag pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuințe. Focul a distrus diverse obiecte electrocasnice și mobilier, dar și 100 metri pătrați de acoperiș din lemn, 120 metri pătrați de pereți portanți și circa 135 metri pătrați de podele din lemn.

Pompierii din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș au lichidat un incendiu izbucnit la o claie de fân în localitatea Dumbrava. Focul a distrus circa o tonă de fân.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit în cazul a 43 de urgențe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D Baia Mare 7 cazuri, Sighetu Marmației 13, Vișeu de Sus 5, Borșa 6, Cavnic 3, Bogdan Vodă 5, Târgu Lăpuș 4 cazuri.

Mâine, 20.10.2017, începând cu ora 08:30, specialiștii Serviciului Resurse Umane din cadrul I.S.U. Maramureș vor fi prezenți la Casa Armatei, strada Hortensiei nr. 1, Baia Mare, unde Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează ” Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”.

Personalul I.S.U. Maramureș va oferi informații celor interesați de sesiunea de admitere din luna ianuarie 2018 la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ” Pavel Zăgănescu” Boldești. Pentru sesiunea din ianuarie a anului viitor, școala are disponibile 300 de locuri: 275 de posturi de subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto. Concursul de admitere va avea loc în intervalul 13-21 ianuarie 2018, perioadă în care candidații vor parcurge contravizita medicală, probele sportive și testul scris pentru verificarea cunoștințelor. admitereMai multe detalii despre desfășurarea concursului se pot obține de la personalul ISU Maramureș prezent la eveniment , de pe site-ul IGSU, www.igsu.ro,  site-ul ISU Maramureș, www.isumm.ro sau  www.scoaladepompieri.ro , site-ul școlii de subofițeri.

Pompierii maramureşeni au lichidat două incendii ieri, 18.10. Militarii Detaşamentului  ”Căpitan Marchiş Adrian ” Baia Mare au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament din Baia Mare. În urma incendiului au ars materiale plastice din componența hotei și a aragazului.

            Pompierii Gărzii de Intervenție Fărcașa au intervenit în localitatea Arduzel, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ulmeni, pentru a lichida un incendiu izbucnit la un garaj. Focul a mistuit circa 80 de metri pătrați din acoperișul de lemn al garajului și diverse scule electrice.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit  la 22 de urgențe medicale, după cum urmează:  S.M.U.R.D.  Baia Mare 9 cazuri, Sighetu Marmației 2, Cavnic 4, Bogdan Vodă 3, Târgu Lăpuș 2, iar Borșa și Vișeu de Sus fiecare cu câte un caz.

Ministerul Afacerilor Interne, organizează în premieră o sesiune de admitere, în ianuarie 2018, la școlile de agenți și subofițeri. Din cele 2800 de locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție  Civilă ” Pavel Zăgănescu” Boldești.

Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot deveni viitorii pompieri salvatori, prin grija dascălilor de prestigiu  ai unității de învățământ aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Beneficiarii unui sistem de învățământ de cele mai înalte standarde, de condiții optime pentru servirea mesei, odihnă și studiu, doritorii pot depune cererile de înscriere, până la data de 05 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor pentru situații de urgență din localitățile de domiciliu, pentru cele 275 de posturi de subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto. Din totalul locurilor alocate viitorilor subofițeri , candidaților de etnie romă le sunt alocate două locuri în cadrul școlii.

Recrutarea candidaților se va realiza, în funcție de domiciuliu, respectiv reședința acestora, prin intermediul structurilor de resurse umane existente în fiecare inspectorat, departamente unde vor fi depuse documentele necesare pentru constituirea dosarelor, inclusiv actele care să ateste studiile solicitate.

Concursul de admitere va avea loc în intervalul 13-21 ianuarie 2018, perioadă în care candidații vor parcurge contravizita medicală, probele sportive și testul scris pentru verificarea cunoștințelor. Mai multe detalii despre desfășurarea concursului se pot obține de pe site-ul IGSU, www.igsu.ro și site-ul ISU Maramureș, www.isumm.ro , www.scoaladepompieri.ro , site-ul școlii de subofițeri.

admitere

Pompierii maramureșeni au intervenit la 4 situații de urgență în intervalul 13-15.10.2017.

          Vineri, 13.10., militarii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la o autoutilitară în localitatea Copalnic Mănăștur. Flăcările au distrus elementele combustibile din compartimentul motor. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. În urma incendiului, a ars autoturismul în proporție de 70 % și diverse documente ale proprietarului.

Sâmbătă, 14.10, pompierii militari din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Săcel. Focul a distrus circa 24 de metri pătrați din acoperișul adăpostului, circa 16 metri pătrați dintr-un depozit de fân și aproximativ 2000 de kg de fân.

Duminică, 15.10, militarii Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport din localitatea Moisei. În urma incendiului a ars mijlocul de transport în proporție de 50 %.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș  a intervenit la 61 de urgențe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 17 cazuri, Sighetu Marmației 9, Fărcașa 1, Bogdan Vodă 5, Vișeu de Sus 4, Borșa 3, Târgu Lăpuș 5, Cavnic 7.

Agenda conducerii

Agenda conducerii

Program audiente

Inspector şef

 • Luni: 13:00 - 15:00

Prim Adjunct al
inspectorului şef

 • Marti: 13:00 - 15:00

Adjunct al
inspectorului şef

 • Miercuri: 13:00 - 15:00

Ofiţer resurse umane

 • Joi: 08:00 - 10:00

Avizare - Autorizare

 • Luni (zi lucratoare): 09:00 - 15:00
 • Vineri (zi lucratoare): 09:00 - 12:00

Biblioteca virtuala

Biblioteca virtuala

Avizare/Autorizare

Avizare/Autorizare

Fotografii

P1290927.JPG

Arhive

pe zile…

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Meteo Romania

Meteo Romania

Video

[No videos found]