Informare preventivă

Informare preventivă

www.fiipregatit.ro

www.fiipregatit.ro

www.dsu.mai.gov.ro

www.dsu.mai.gov.ro

Voluntariat

Voluntariat

Coduri meteo/hidro

Coduri meteo/hidro

facebook

facebook

România Sigură

România Sigură

Formare paramedici

Formare paramedici

Evenimente recente

Ultimele evenimente si interventii ale serviciilor de urgenta profesioniste in ultimele 24 de ore

 •   În data de 09.03.2018, respectiv în data de 12.03.2018 se suspendă activitatea de primire și eliberare documentații tehnice.

Pompierii din cadrul Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian”  Baia Mare au intervenit astăzi, 17.10., pe strada Oborului din Baia Mare, unde o autobasculantă s-a răsturnat în afara carosabilului.  În momentul sosirii pompierilor la locul intervenție, șoferul era ieșit din mașină. Echipajul de terapie intensivă mobilă al S.M.U.R.D. Baia Mare l-a preluat și l-a transportat la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Personalul I.S.U. Maramureș a acționat astăzi în mai multe situații de urgență, astfel:

 • În jurul orei 12, un echipaj de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuș a acționat la salvarea unui cal căzut într-o fântână, pe raza satului Larga, comuna Suciu de Sus. La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei. Calul a fost scos din puțul adânc de circa 10 metri, folosind un utilaj al autorităților locale și a fost înapoiat, nevătămat, proprietarului.
 • În jurul orei 16.30, militarii Detașamentului de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare s-au deplasat cu două autospeciale, pentru a interveni la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Cavnic. La acțiune au participat și membrii  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, precum și echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D. al Punctului de lucru Cavnic. A ars acoperișul din lemn al casei, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați.
 • În jurul orei 18.55, două echipaje S.M.U.R.D. Baia Mare au acționat la un accident rutier cu două victime, produs pe strada Grănicerilor din municipiul Baia Mare. Două fetițe, de 4 și 14 ani, au fost lovite de un mijloc de transport în comun. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Ieri, 14.10.2017, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au intervenit pentru lichidarea unor incendii, astfel:

INCENDII

 • Săcel: Cadrele militare ale Gărzii Bogdan Vodă au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins un adăpost de animale și un depozit de fân din localitate. Au fost afectate acoperișurile celor două anexe gospodărești, arzând aproximativ 40 mp din suprafața acestora . De asemenea, au ars cca 2 tone de fân.
 • Moisei: Cadrele militare ale Gărzii Borșa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a afectat un autoturism, acesta fiind distrus în proporție de 50%.

 

Ieri, 10.10.2017, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au intervenit atât pentru lichidarea unor incendii, cât și pentru rezolvarea unor cazuri medicale, astfel:

INCENDII

 • Târgu Lăpuș: Cadrele militare ale Pichetului de pompieri  Târgu Lăpuș au intervenit cu două autospeciale pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins un imobil din localitate. Au ars aproximativ 50 mp construcție din lemn, fiind afectat și acoperișul casei.

SMURD

În ultimele 24 de ore, medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit în 14 de situații, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 7 cazuri, Bogdan Vodă 1 caz, Cavnic 2 cazuri, Târgu Lăpuș 1 caz, Borșa 2 cazuri și Vișeu de Sus 1 caz.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au fost solicitati pentru:

 • îndepărtarea unor elemente de acoperiș la un bloc de locuințe din Baia Mare. La ora 13:22, un echipaj al Detașamentului de pompieri Baia Mare a intervenit cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțime. Nu s-au înregistrat victime.
 • asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență în localitatea Șișești. La ora 22:25, un echipaj al Detașamentului de pompieri Baia Mare a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru luarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență la o conductă de gaz fisurată în urma unui accident rutier. Nu s-au înregistrat victime.
 • localizarea și lichidarea unui incendiu la un acoperiș în localitatea Vișeu de Jos. La ora 05:34, 9 subofițeri din cadrul Secției de pompieri Vișeu de Sus au intervenit cu 2 autospeciale cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului. După lichidarea focului pompierii militari au constat ca a ars cca. 1 mp tavan din lemn. Nu s-au înregistrat victime.

În același interval de timp, medicii, asistenții medicali și paramedicii-pompieri din cadrul S.M.U.R.D. au efectuat o serie de intervenții, după cum urmează:  Baia Mare 8 cazuri, Cavnic 1 caz, Bogdan Vodă 3 cazuri, Sighetu Marmației 3 cazuri, Târgu Lăpuș 1 caz.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au fost solicitati pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Borsa. La ora 08:40 un echipaj al Garzii de Interventie Borsa a intervenit cu o autospeciala si 2 subofiteri. Ajunsi la fata locului acestia au constatat ca era un foc supravegheat de deseuri.

In același interval de timp, medicii, asistenții medicali și paramedicii-pompieri din cadrul S.M.U.R.D. au efectuat o serie de intervenții, după cum urmează:  Baia Mare 7 cazuri, Targu Lapus 2 cazuri, Fărcașa 3 cazuri, Cavnic 2 cazuri, Bogdan Vodă 2 cazuri, Sighetu Marmației 4 cazuri și Vișeu de Sus 3 cazuri.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au intervenit la localizarea și lichidarea a două incendii, astfel:

 • la ora 00:06, un echipaj al Detașamentului de pompieri din Sighetu Marmației a intervenit cu 10 militari și o autospecială în Rona de Sus pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit. La intervenție au participat și 4 voluntari din cadrul S.V.S.U. Rona de Sus. După lichidarea focului pompierii militari au constat ca a ars cca. 120 mp. de acopriș din lemn învelit cu plăci de azbociment și 10 mp. de tavan de lemn. Numitul B.G. în vârstă de 50 de ani a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital.
 • la ora 02:55, un echipaj al Gărzii de intervenție nr. 2 Borșa a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu produs pe str. Ștrandului din Borșa. A ars aparatură foto-video. Nu s-au înregistrat victime.

În același interval de timp, medicii, asistenții medicali și paramedicii-pompieri din cadrul S.M.U.R.D. au efectuat o serie de intervenții, după cum urmează:  Baia Mare 6 cazuri,Fărcașa 4 cazuri, Cavnic 4 cazuri, Bogdan Vodă 2 cazuri, Sighetu Marmației 1 caz, Borșa 1 caz și Vișeu de Sus 1 caz.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au intervenit la localizarea și lichidarea a patru incendii, astfel:

 • la ora 13:54, un echipaj al Gărzii de intervenție nr. 2 Borșa a intervenit cu o autospecială în Borsa pe strada Minerilor pentru stingerea unei autobasculante. După lichidarea focului pompierii militari au constat ca au ars elementele combustibile din compartimentul motor și cabina autovehiculului. Nu s-au înregistrat victime.
 • la ora 15:45, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au intervenit cu 2 autospeciale în loc. Ferești pentru stingerea unui incendiu la un adăpost de animale. Au ars 60 mp de acoperiș din lemn și circa 500 kg fân. Nu s-au înregistrat victime.
 • la ora 23:05, un echipaj al Gărzii de intervenție nr. 2 Borșa a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei case situate în loc. Borșa, strada Preluca Tătarilor. Incendiul a fost lichidat de către cetățeni, nemaifiind nevoie de intervenția pompierilor militari. Nu s-au înregistrat victime.
 • la ora 23:31, doua echipaje ale Detașamentului de pompieri din Sighetu Marmației au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un camion, în localitatea Budești (înspre Ocna Șugatag). Pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale pentru lichidarea incendiului. Autotrenul camionului a ars în totalitate, precum și marfa cu care era încărcat (6 mc de cherestea de brad, 100 mp mochetă și 100 mp prelată de cort din cauciuc). Nu s-au înregistrat victime.

În același interval de timp, medicii, asistenții medicali și paramedicii-pompieri din cadrul S.M.U.R.D. au efectuat 17 intervenții, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 5 cazuri, Sighetu Marmației 3 cazuri,  Bogdan Vodă 2 cazuri, Fărcașa 5 cazuri și Vișeu de Sus 2 cazuri.

În ultimele 24 de ore pompierii militari din Târgu Lăpuș  au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu la o locuință din satul Vălenii Lăpușului – Ponorâta.  Nu s-au înregistrat victime.

Medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit în 14  situații, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare – 3 cazuri, Bogdan Vodă – 1 caz, Fărcașa – 4, Borșa – 1,  Cavnic – 1 caz, Târgu Lăpuș – 4.

Centenarul Marii Uniri

Centenarul Marii Uniri

aplicatie mobila DSU

aplicatie mobila DSU

Agenda conducerii

Agenda conducerii

Program audiente

Inspector şef

 • Luni: 13:00 - 15:00

Prim Adjunct al
inspectorului şef

 • Marti: 13:00 - 15:00

Adjunct al
inspectorului şef

 • Miercuri: 13:00 - 15:00

Ofiţer resurse umane

 • Joi: 08:00 - 10:00

Avizare - Autorizare

 • Luni (zi lucratoare): 09:00 - 15:00
 • Vineri (zi lucratoare): 09:00 - 12:00

Biblioteca virtuala

Biblioteca virtuala

Avizare/Autorizare

Avizare/Autorizare

Casuta de e-mail pe care se pot transmite cererile de emitere a avizelor si autorizatiilor insotite de documentatiile aferente este: avizare_isumm@yahoo.com

Firme si experti

atestate/atestati in domeniul situatiilor de urgenta

Arhive

pe zile…

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Meteo Romania

Meteo Romania